nad kontuarem pływają ryby
ich łzy sypią się na blat
w odwrotność sufitów
jedyny dobytek pielgrzymów
zapłata za bezsenność
obrazkowa instrukcja mycia rąk
nie potrzeba słów
powieki stają na czerwonej linii
śmierć spod paznokci
kolejka do nieba
albo winda na szafot
trąbka oddaje obrazy
tu i teraz
a ty dalej nie rozumiesz
imiona mają bieguny
jednoimienne
powieki stają na czerwonej linii"
;-)