Literatura

Stan obecny (wiersz)

Markus

Pozorna normalność zabija myśli dobre i prawe. Trudno więc zdobyć się na oryginalność szczególnie w sprawach prawdy. Bo natychmiast jesteś kontrowany, rzucany na pastwę krytyki i zmowy. Chcesz mieć dobre relacje z innymi? To dobrze ale argumenty Nieba, logikę i wiedzę zabiły bicze normalności i duchowej biedy. Tradycja i dogmaty wzniosły swoje mury, zakotwiczyły się w morzu niewiedzy. Czymże je zburzyć by wyrosła prawda na fundamencie biblijnej gleby? Biblia cudowne zawiera myśli ale nie będą one udziałem serc przerażonych wokandą pozornie normalnych obwieszczeń wyzutych z miłości "agape". Nie wiesz o czym mówię? Niektórzy wiedzą ale potrzeba wnikliwości. Co więc począć by siać skutecznie, by rozbić skamieliny normalności i zmowy? Wytrwale siej prawdę - jak mistrz powiedział a Bóg wzmocni twe ręce gorliwości i wiary.


przysłano: 15 maja 2020 (historia)

Inne teksty autora

Pieśni nad Pieśniami
Salomon, król starożytnego Izraela
Miłego dnia
Markus

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca