Poplamię drewno szałem

Avlis Murer

Przypomnij sobie

kiedy wszedłeś do pokoju

przerażony życiem 

którego było w nim za dużo

każda rzecz głosiła sobą odę

a ty zasłaniałeś uszy

 

przypomnij sobie

kiedy zacząłeś się bać

stać na palcach

i stąpać ostrożnie

byle by nikogo nie obudzić

sam śniąc niespokojny sen

 

przypomnij sobie

kiedy postanowiłeś umrzeć

a ja wrócę

porozrzucam jeszcze trochę ubrań

porozlewam wiele filiżanek herbaty

i poplamię drewno szałem

 

ty wiesz jak ciężko go zmyć.

 

Avlis Murer
Avlis Murer
Wiersz · 17 maja 2020
anonim