Literatura

Reformy (wiersz)

Cytra

 

 

Kowalski widział to już wiele razy
powtarzały się też argumenty i podłość
od dawna gniła nadpsuta solidarność
nastała epoka elit i ignorantów

 

rządy szemranej zbieraniny której kanty
co chwilę wychodziły na jaw

ale argumentem pieniądza skutecznie unieważniano prawo i etykę

 

tak oświecenie sprowadzono do idiotyzmu

kiedy ludzie przestali wierzyć w puste słowa
nowi wybrańcy zaczęli napełniać puste miski

a poprzednicy głośno prychać - powróciła ułuda w odniesieniu do marzeń
ale Kowalski już wie

 

że nie da się nalewać z próżnego
już cuchnie upadkiem - kryzys albo zaraza
na świecie zbiera się wielka fala złości
pokój skażony covidem przypomina hybrydę

 

zakłada maseczkę i ukrywa śmiech
telewizja wszystkich wyleczy
pamiętaj - zapłać abonament


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
laura 20 maja 2020, 10:13
Reformy to zwykłe pludry.
przysłano: 19 maja 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca