Flet

Konrad Koper

Przechodził przez ogród trzymając instrument.

 

Obok strumienia na flecie zagrał donośnie.

Ptakom oddał słodycz melodii,

a kwiatom ciepłą barwę nut.

Podobnie urozmaicił życie płazom i motylom.

Grajek też odpowiadał wiatrowi…

 

Wprawiony, zagrał rajską pieśń.

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 19 maja 2020
anonim
  • marzena
    Konrad czy ten grajek na pewno zagrał dla wszystkich?

    · Zgłoś · 4 lata
Usunięto 1 komentarz