dziewczynko
do kiedy ty będziesz dziewczynką
pod pstrą flagą nowocześnie oswajana
nie połapiesz się w porę
jesteś za dzika
uwodzona
narkotyzowana
w którymś momencie gwałcona
w tej rozwiniętej kulturowo Europie
dziewczynko kiedy stałaś się kobietą?
to gra w/o czym mówić nie można/
"rasizm"
eufemizm
"Azjaci" "Afrykańczycy"
długo patrzyłam na te słowa
nigdzie przynależności religijnej tylko
księżom katolickim przyklejają pedofilię
módlmy się
"Nie wiemy czy Bóg blisko czy daleko mieszka
I gdzie - czy to do Boga ta prowadzi ścieżka".
Może czasem warto się nad tym zastanowić ?