Literatura

i bardzo trudno … (wiersz)

Andrzej Feret

i bardzo trudno …

 

tak ... zakochałem się niezwykle

tak jakby pierwszy raz i każdym

słowem szybkim szukam odmowy

by jej nie ujrzeć, jak pierwszy raz –   

 

nasz pierwszy raz, jak zawrót głowy

unosisz imię, bo tęsknię wciąż

jak w pierwszy raz i naszej zmowie

tak lekko jest jak w pierwszy raz, gdy

 

powiedziałaś: jestem, poszukaj

więcej, nasz pierwszy raz – pierwszy raz

i bardzo trudno jest odmówić

tej pierwszej chwili – bo pierwszy raz

 

26 marca, 2020

Andrzej Feret

 


przysłano: 26 maja 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca