Literatura

Minęła dziewiąta (wiersz)

Cytra

 

 

jeszcze zaspana włączam telewizor
pokasłuję
wykrztuszając z siebie
wszystkie wypalone papierosy
zakłócam bajeczki polityka
któremu przypinają kozie ogony
chociaż przypochlebia się wyborcom

 

na drugim kanale inny
wczoraj ćwierkał cztery cztery siedem
dziś zerwał się zawiedziony
odfrunął a za nim całe stado
ech ten Wróbel

 

przełączam :
na tle kwitnących kasztanów
w ich blasku i cieniu
rozprawy o zmianach i poluzowaniu
pandemicznego rygoru

 

docieram do tvnu
gdzie dowodzą że są
plusy o wartości ujemnej

 

z telewidza robią durnia - moja myśl
przedziera się przez huk inforacji
wyłączam telewizor

 

rzeczywistość nic nie ma do rzeczy
w tej krainie niedorzeczności

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 26 maja 2020, 18:56
..."przelączam"



- to:

"pokasłuję
wykrztuszając z siebie
wszystkie wypalone papierosy"
Cytra
Cytra 26 maja 2020, 23:17
Dobrze że chociaż tyle :) Ale najbardziej cieszy, że czytasz.
przysłano: 26 maja 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca