Miłość

victor51

 

 

 

 

 

 

 

                                        

                                               Pomiędzy mych nut stronicami,
                                               ............. dni wspomnienie,
                                               Róża, którą z uśmiechem,
                                               Dostałem miła, od ciebie.

                            
                                                            Marino Marini(Nie płacz kiedy odjadę)

 

Nie płacz kiedy odjadę

zostaną mi twoje fiołki
 
dwie wysupłane monety
na niedomkniętych powiekach
położyłaś je bez zbędnego żalu
ojciec ściął ostatnią topolę
wiedział że kochasz mnie
do grobowej deski
z ulgą rzucicie we mnie
pozbawioną znaczenia garścią piachu
na krzywej wierzbie drozd zagwiżdże 
obejrzycie się z lękiem
czy to Bóg do was woła
 
zostawię wam tę melodię

                                               

 

 

 

 

 

 

victor51
victor51
Wiersz · 26 maja 2020
anonim