wiersz na okoliczność

Grzesiek z nick-ąd

dziś nie napiszę wiersza
o mamie dla mamy
że mamy mamy 
lub nie mamy

Ona wie

żeglarze najczęściej płyną
w przeciwnym kierunku
tylko po to 
by pięknie wracać

Ja wiem

lat nikomu nie ubędzie
choćby całe kosze kwiatów
zamienić na ikebany
w kształcie serca

Ono wie

nikt nie wychodzi z życia 
bez szwanku
bez sensu
i bez miłości

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 27 maja 2020
anonim