wszystko

Agati

popełniliśmy już wszystkie błędy
rozbiliśmy już wszystkie samochody
poznaliśmy już wszystkie tajemnice

 

co za banały

 

gdyby tylko umieć grać w to wszystko
i na tym wszystkim
i z nimi wszystkimi

 

pewnie bylibyśmy dzisiaj zupełnie inni
w zupełnie innym miejscu
pilibyśmy kawę z niebieskich filiżanek
ty czarną ja lekko białą
bo skończyło się mleko

 

gdzie była ta nasza odwaga i śmiałość

jak sobie pierwszy raz podawaliśmy rękę
i drugi
i ostatni

 

Agati
Agati
Wiersz · 27 maja 2020
anonim