Literatura

oboje poza czasem (wiersz)

Andrzej Feret

oboje poza czasem

 

tak, zagubiłem ciebie pośród kilku razy,

wiesz, że jesteś nieustannie, trwasz

a ja pytam, ile jeszcze razy

muszę pytać, aby miało sens

 

zagubiłem siebie – ile jeszcze czekać

czy nam kiedyś się nie skończy właśnie?

i to właśnie, co ty wniosłaś – ile razy

bo zagubiłem się w twój sens

 

zagubiłem się tak mocno w urodę,

ale prawie lepiej w knajpie bywać …

a że w kanapie nie inaczej, zdradzę?

ale może lepiej mnie poczekaj

 

pokochałem ciebie od pierwszego razu

w obce słowa wyrzucone wcześniej

pokochałem panią jaka pani jest

w zamian słodycz – ale kiedy będzie?

 

28 maja, 2020

Andrzej Feret

 


przysłano: 28 maja 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca