oboje poza czasem

oboje poza czasem

 

tak, zakochałem się na amen

tak niewiele tak niewiele chcąc,

cały projekt whisky wypijałem

jakaś mała, jakaś mała rzecz?

 

zakochałem się nie w whisky

cóż strasznego czasem czarny frak

jeśli wino to wytrawne pić

czasem, smoking czasem ku… mać

 

zakochałem się w twój konkretny plan

miałaś oczy, a że nogi brać

w ten, że projekt zakochałem się na

śmierć – zakochałem się – jak to dobrze wiesz

 

bo zakochałem się na śmierć ….

 

28 maja, 2020

Andrzej Feret

 

 

 

andrzej_feret
andrzej_feret
Wiersz · 28 maja 2020