Literatura

i bardzo trudno jej odmówić (wiersz)

Andrzej Feret

i bardzo trudno jej odmówić


tak ... zakochałem się niezwykle
tak jakby pierwszy raz i każdym
słowem szybkim szukam odmowy
by jej nie ujrzeć, jak pierwszy raz –

nasz pierwszy raz, jak zawrót głowy
unosisz imię, bo tęsknię wciąż
jak w pierwszy raz i naszej zmowie
tak lekko jest jak w pierwszy raz, gdy

powiedziałaś: jestem, poszukaj
więcej, nasz pierwszy raz – pierwszy raz
i bardzo trudno jest odmówić
tej pierwszej chwili – bo pierwszy raz

 


przysłano: 28 maja 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca