Literatura

przekładać słowa na zieloność (wiersz)

Andrzej Feret

przekładać słowa na zieloność

 

ściemniałem, bo jesteś spokojna

o, jesteś – nie mów mi nic więcej

zmienimy przyjaźń jeszcze w ogień

mi się nie sypnie już nic względnie

 

za ukryty los czasem pech i

gdzie nieraz wierzę, że odnajdę

albo znajdę pochylony los

twój szczęśliwy los tak zapragnę

 

wiemy, samo dno albo plama

i do tego jeszcze rutyna

dlatego byłbym punktualny

mówi pani do mnie – dziewczyna

 

pani mówi tak punktualnie,

słucham, bo pani bardzo, bardzo pragnie …

 

28 maja, 2020

Andrzej Feret

 


przysłano: 28 maja 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca