broniłam się
nie chciałam więcej
tylko tyle co skapnie
z pękniętego kubka
łyczek
między piersiami schowałam
talizman mały kotek
mruga oczami na szczęście
japońska maskotka
zabawię się znów
w kolejną bajkę
tą rosyjską matrioszkę
od największej do najmniejszej
uśmiechnięta
pozwolę rozebrać z resztek
złudzeń
nic tu po mnie
nic we mnie
tak nucę
baloniki kolorowe, nadmuchane
helem na niebie
nic tu po mnie
nic we mnie
tak nucę
wsiadam do citroena 2cv Keitha Floyda
lakier lśni w promieniach francuskiego słońca
skrzynia biegów skrzypi, hamulce bębnowe
trzeszczą jak cebulowe krążki w zębach
melonowe kulki czekają w kolejce do ust
zajętych pieszczeniem twojej szyi
potem ramion i niżej aż do stóp
gdzie w piecu tlą się gałęzie winorośli
biały popiół otula soczyste mięso
skwierczy girl
sos spływa po przypieczonych
grzankach, twoich udach
zobacz, to tylko ja
nic tu po mnie
nic we mnie
tak nucę :-)