Skrywamy przed sobą :

Konrad Koper

marzenia senne,

pragnienia seksualne,

własny obraz psychologiczny,

prawdy nas dotyczące

i czasem cel…

 

Boimy przejrzeć się w „lustrze”.

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 4 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 30 maja 2020
anonim
  • marzena
    napisałam krótkie opowiadanie, pasuje do Twojego tekstu, a może nie...oby

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • marzena
    victor nie siebie??
    a kogo? idę sprawdzić :)

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • victor51
    Boimy przejrzeć się w lustrze. Bo nie siebie tam zobaczymy

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • marzena
    Boimy się dnia
    nie jest nocą
    boimy się nocy
    nie jest dniem

    marzenia istnieją
    tylko w śnie
    pragniemy dotyku
    połączenia ciał
    wzajemnie
    nieskończoną liczbą
    nie potrafimy
    zobaczyć pragnień

    w lustrze nie ma odbicia
    to my niewidzialni
    zatopieni
    boimy się siebie
    własnych ran

    · Zgłoś · 4 lata temu