odpływ

Jacek JacoM Michalski

światło szyje rozdarty horyzont

słowa jak schody unoszą głowę

pamiętam muzykę

trwa jeszcze w obrazach

ojciec ją zostawił ostatnim spojrzeniem

mój syn dotyka strun

 

kiedy brakuje sił wystarczy uśmiech

dane i oddane taka kolej rzeczy

oczy dzieci odbijają słońce

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 30 maja 2020
anonim