tylko stołek na wierzchu

Irena Świerżyńska

wiek dwudziesty pierwszy kwitnie

tak myśli świat cały

 

a - tu czasem pałac ciemny

takt myślenia

mały

 

prawo

wielkie

wyćwiczone i posady na świeczniku

 

a - zapytaj

kto to żona i co znaczą słowa

moja

moje bliskie

 

myślę

myślę  -  wysoki sądzie

myśli  krzywe 

niepojęte

 

ugrzęzły w  kurniku

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 3 czerwca 2020
anonim