Aniołek- figurka

Konrad Koper

Kupiłem błyszczącego aniołka.

Przypisywałem jemu dobrą moc.

 

Gdy spotkało mnie szczęście,

spojrzałem na niego i odczułem obojętność.

 

Kiedy zdarzyła się tragedia,

od figurki bił chłód

 i miałem wrażenie, że mocniej błyszczy.

 

Wkrótce zaczął prześladować mnie pech.

Gdy wyrzuciłem aniołka, opuścił mnie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 5 czerwca 2020
anonim
  • marzena
    Konrad tak zazwyczaj wygląda...chyba masz rację, nie warto ufać, nikomu.

    · Zgłoś · 4 lata