Errol Flynn powiedział
- matki zawsze widzą to co chcą więc
karmię głodne psy
mam pokarm w piersiach
zanika kiedy patrzysz
matki wplatają...
niepotrzebne wstążki we włosy...
nawijają loki na palce pisząc listy
od świętych...
ucierają słodkie jabłka
kiedy zęby chcą gryźć
małe dziewczynki potrzebują...
dobrych ojców
aby tańczyć walca na trzy czwarte bo...
uczymy je
napełniać szklanki bezpiecznie do połowy
gdy ściany pokazują kły
w oknach szyby odbijają wspomnienia
letnich deszczów
widzę twoje łzy…
piszę nowy scenariusz
oparty na faktach
powielam błędy
już po deszczu...
przepraszam
jestem świeżą ziemią
a ty...
...
moja...
...bądź sobą, walcz gdy...