Póki co znowu wybory

Cytra

 

 

Każda dobra zmiana z pozoru jest lepsza
potem okazuje się gorsza
a szeptuchy już źle wróżą
no i jeszcze złe wirusy plączą 
w gorączce plusy i minusy

 

i wszyscy pouczają
by nie być osłem

masz głosować na TEGO
bo jak nie
to TAMTEN zrobi nam kipisz
mówią bawiąc się zapałkami
tu nie chodzi tylko o kieszenie

 

ludzie są wielcy i mali
łby podnoszą szumowiny
ciuciubabka w knesejmie z nasłańcami Sorosa
wszędzie „wieczni tułacze”
a jeśli to wojna o wszystko?

 

polemika kandydatów
nie przebiera już w słowach
a w nas ciągle jest wiara

 

DAMY RADĘ
Panie Prezydencie

 

Oceń ten tekst
Cytra
Cytra
Wiersz · 8 czerwca 2020
anonim