spoiny

Jacek JacoM Michalski

przestrzeń jest czymś dziwnym

im jej mniej tym więcej

jakby otwierała się kurcząc

zacieśnia więzy ścianami

zamknięci i ograniczeni

odzyskujemy wzrok

 

kamienie to zagadki

rozrzucone przez przypadek

jak ukryte w rozsypanych literach

znaczenie bez znaczenia

 

czytajmy kamienie

pokażą nam schody i studnie

do skrzydeł

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 9 czerwca 2020
anonim
  • Mithril
    ...się czytałobyło

    "Nie jesteś jednak tak bezwolny,
    A choćbyś był jak kamień polny,
    Lawina bieg od tego zmienia,
    Po jakich toczy się kamieniach.
    I, jak zwykł mawiać już ktoś inny,
    Możesz, więc wpłyń na bieg lawiny."

    >>Czesław Miłosz

    · Zgłoś · 4 lata
  • marzena
    z tych wszystkich wierszy, wiem jestem niegrzeczna, ale wolę twoje kamienie:) niż mam utonąć w morzu łez albo odlecieć w ciszy :)

    · Zgłoś · 4 lata