gdyby wszystkie uczucia zmieniały się w dźwięki
i unosiły się głosami rozśpiewanych ptaków
ludzie szczebiotaliby radośnie jak w disco-polo
fiu fiu i la la la
usłyszałbyś w tym ludowym śpiewie bicie serc
choć uznano je za marny kicz i chłam
nadal buja naszymi biodrami i buja nas
masowo
na niesmak wystarczy zamówić trzy piwa
przemijają pory roku przylatują nowe ptaki
i nowe pokolenia wciąż lirycznie la la la
kocham - nadal śpiewa panna której łoczy ciorne
dawno rozwiał wiatr
flip flip wtóruje jej ptak