Literatura

szukam wspomnień szukam ciebie (wiersz)

Yaro

spokojni i uśmiechnięci
zanurzymy się bieli
słońce purpurowe zanurzy się w toni

 

na horyzoncie
morze odsłoni ślady wspomnień
po których będę szukał drogi do serca

 

podzielisz się ze mną chlebem

na zgodę za pokój


wytrwale podążam
krok za krokiem w stronę światła

w stronę tu za morzem


może czekasz tam na mnie
poczuć chcę na piersi twój oddech

 

było namiętnie do chwili gdy

zabrałaś mi cząstkę siebie


nie obejrzałaś się nie kiwnęłaś palcem
zostałem bez celu

sam na zawsze


wyśmienity– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 9 czerwca 2020, 22:23
ból, bolesny, bolący, samotny, maruda, wygłodniały i kiepski romantyk:)
ale słodki jak miód, miękki jak watka, marzenie kobiet, które na portalach szukają poezji, sorry przyjaciółek albo przyjaciół...a było masło do chleba? :)
marzena
marzena 9 czerwca 2020, 22:58
to piosenka, świetna...
Yaro
Yaro 20 czerwca 2020, 21:39
dziękuję
przysłano: 9 czerwca 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca