Literatura

komunikatory (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

zdjęcia z telefonu mogą zastąpić wszystko

sterylne opakowanie wyobraźni

bez zapachu bez atrofii tkanek

dotykają przez szybę jakiejkolwiek istoty

zapisane przetrwają każda postać białka

 

nie wiem czy potrafię patrzeć własnymi oczami

może już nie chcę

śmierdzę po właściwej stronie szkła

najpełniej


wyśmienity 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 11 czerwca 2020, 23:01
to bardzo smutne, bardzo niewłaściwe, to syndrom...
marzena
marzena 12 czerwca 2020, 08:19
słowa z telefonu mogą zastąpić wszystko
sterylne opakowanie wyobraźni
bez zapachu bez atrofii tkanek
dotykają przez szybę jakiejkolwiek istoty
zapisane przetrwają każda postać białka
 
nie wiem czy potrafię słyszeć własnymi uszami
może już nie chcę
śmierdzę po właściwej stronie szkła
najpełniej
marzena
marzena 12 czerwca 2020, 08:20
telefony mogą zastąpić wszystko
sterylne opakowanie wyobraźni
bez zapachu bez atrofii tkanek
dotykają przez szybę jakiejkolwiek istoty
zapisane przetrwają każda postać białka
 
nie wiem czy potrafię żyć realnie
może już nie chcę
śmierdzę po właściwej stronie szkła
najpełniej
marzena
marzena 12 czerwca 2020, 08:23
...tak trendy, właściwe pojmowanie świata...to jakby umrzeć za życia, może już jesteśmy
wizją przyszłości...surogaci
Konrad Koper 12 czerwca 2020, 10:37
Z przesłaniem !!
Wiesława
Wiesława 12 czerwca 2020, 15:28
I kto tutaj jest fałszywy Marzena rozpoczęła tę wojnę w dniu kiedy bez powodu obraziła się na mnie, bo zamieściłam wiersz o podobnie brzmiącym tytule i włączyła kawałek mojego do swojego i mimo, że zmieniłam tytuł swojego wiersza i przeprosiłam tłumacząc, że nie zauważyłam od razu, że jej wiersz ma taki sam tytuł, to i tak to nic nie dało i zaczęła mnie atakować. Zresztą nie tylko mnie, poniżej jeden z jej komentarzy


Marzena 28 maja 2020, 11:02 zgłoś Wstawiaj, bez obaw. Przeczytaj wiersze laury albo Jacka, śmiechu warte puste wersy, słowa jak papier toaletowy, aż dupy szkoda aby ją podcierać takimi tekstami!!!!
Ręce mi opadają, stare dziady z andropauzą. :)))
Wiesławo czytam Twoje słowa z wielką przyjemnością i czekam na kolejne wiersze.
Dziękuję Bogu, że mi Ciebie, że nam Ciebie zesłał na ten portal i nie tylko. :)
Usunięto 2 komentarze
przysłano: 11 czerwca 2020 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca