coś tam się tli

Irena Świerżyńska

być może  -  ktoś zgasi, tak bardzo razi

w głębinach buszuje

 

przy brzegu wypływa

fatalny słaby i gorzki

 

koronę cesarza  nosi i koń

na biegunach buja

 

a - fala nie zmywa deski

 

zostaje 

pokaż klasę i tory gładkie

podrzuć promyki nadziei

 

cienie

są zawsze  

a - słońce jasne  wiarę rozjaśni

 

i już niedziela...

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 12 czerwca 2020
anonim