być może - ktoś zgasi, tak bardzo razi
w głębinach buszuje
przy brzegu wypływa
fatalny słaby i gorzki
koronę cesarza nosi i koń
na biegunach buja
a - fala nie zmywa deski
zostaje
pokaż klasę i tory gładkie
podrzuć promyki nadziei
cienie
są zawsze
a - słońce jasne wiarę rozjaśni
i już niedziela...