dziwak

Yaro

mówią jesteś inny
podobny do nas
lecz dziwny

 

choroba nie wybiera
w głowie słowa
nade mną niebo

pod nogami ziemia

 

walczę sam ze sobą
spróbuję wygrać
reguły proste wygrasz
lub nocleg pod mostem

 

podążam przed siebie
idę krętą drogą
idę z wesołą miną


czasy przeminą
dni przepadną

wyjdę na prostą z siwą skronią

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 12 czerwca 2020
anonim