poprawność polityczna?

marzena

 

pobieram aplikację mobilną

pomoże usunąć chwasty
osty, które panoszą się nabrzmiałe

dumne

i rozkapryszone


biedne małe goździki w

buraczkowym kolorze ledwo

dotykają ziemi
a bratki na werandzie zakwitły
biało czerwone


ładne, aplikacja działa
tylko nie mogę, nie mogę
pisać wierszy

postawiła mi jeden warunek
nic na P
koniec pieprzenia
palenia, pływania

postmodernizm też nie?!

 

nie mogę pocierać środkowym palcem

powieki prawą ręką, też nie?!

 

...takie czasy, raczej mało 

śmieszne, to i poezja 

gówniano - tęczowa,

mamrotanie

 

Jak uniknąć zakłamania
codziennej mowy

w której tyle jest panaboga

tyle litanii kierowanych przez

ludzi do ludzi...

 

...modlitewnych zawołań

w sąsiedztwie bluzgów i

złorzeczeń

 


Rabbit Jeffa Koonsa, też nie?!

może kiczowata Kamasutra?
ostatnie wersy gubią

wątki, spragnione trawy

naprzemiennie drżą
skruszone ulewnym deszczem


napiszę poemat polityczny
polityka - postmodernizm - poezja
Jeff to lepsze niż seks z Iloną?

chciałam przez moment

być lepsza

 

marzena
marzena
Wiersz · 14 czerwca 2020
anonim
  • marzena
    /Tom wierszy ,,Jasne nejasne" jest medytacją nad językiem poezji - która nie powinna "mówić hymnami", a równocześnie powinna "unikać zakłamania codziennej mowy" - próbą uchwycenia jej "jasnego niejasnego" fenomenu.../ Julia Hartwig
    Czytałam dzisiaj wiersze nagradzane w konkursie, wiersze o Bogu, Krzyżu itd.
    Później ta sama osoba wyśmiewała, wytykała, wręcz szydziła...to jest współczesna poezja? To dno.

    · Zgłoś · 4 lata
  • poldi75
    Spędziłem kiedyś jedną noc z kobietą, i od tamtej pory szukam podobnej nocy.

    · Zgłoś · 4 lata
  • marzena
    poldi :) może szukasz kobiety, noc jest ,,codziennie" :)

    · Zgłoś · 4 lata
  • poldi75
    Nie wiem gdzie mieszkasz, ale noc widzę teraz tylko jedną

    · Zgłoś · 4 lata
  • poldi75
    Ani jednej, a kobieta uciekła tak jak i ja uciekłem, powód był dość poważny

    · Zgłoś · 4 lata
  • marzena
    poldi sprawdziłam gdzie mieszkasz, hm...w lesie?
    chcesz mnie zaprosić do lepianki? :))

    · Zgłoś · 4 lata
Usunięto 7 komentarzy