Z inspiracji Haliny Nawról (fantastic art.)
https://www.facebook.com/groups/155312254996721/
to prawda,
nie pytaj mnie o noc, ja Ciebie tak proszę,
zapytaj o jeszcze,
gdy dla mnie zapomnisz wszystkie twoje słowa co były nie dla mnie
tak Ciebie wciąż proszę - zapomnij,
gdy przyjdziesz w buziaki ja czekam byś była wciąż biała
- na poranną kawę,
bo gdy przyjdziesz śmiało w czarną kawy studnią
wypijemy łyczek, aby potem jeszcze …
nie znikać na zawsze –
by po cichu jeszcze przywitać się z sobą
od dzisiaj – na zawsze …
zapytaj – nie pytaj – łyczek zawsze,
jesteś.
15 czerwca, 2020
14:08
***
jeszcze napiszemy, jeszcze tak jak zawsze
i jeszcze powiemy, że już to nasza przeszłość
i jeszcze w setki razy od nocki odbijemy
jeszcze, po setki razy
od zaraz jeszcze długo nie poczekamy jeszcze
jeszcze tak raz w miesiącu …
nie długo – bo martwmy się – że jeszcze
tak boso po kolanach w literkach nie być na dnie
bo jeszcze ulegnijmy przedwczesnym graniem w strachy?
bo jeszcze
jak stare strachy mądre - nas w polu nie zagramy
i mówić sobie jeszczem, że nie pouciekamy
jak jeszcze jak zdrowo grajmy
ja w Twoim kajeciku – być w Twoim słowie jednym
w literkach pamiętniku,
bo jeszcze w jedno zgramy tak cicho prościuteńko
i nie polegniemy jeszcze
bo długo jeszcze nie
i jeszcze długo, długo, tak długo … jak Ty chcesz
15 czerwca, 2020
15:01