Literatura

Jestem cicho (wiersz)

Cytra


znam takiego poetę który metkuje wiersze słowem
dziękuję
mówią że zanika kultura ale inni idą w jego ślady
zawsze w sposób poetycko elegancki otwiera swoje strofy
i czytelnik od razu wchodzi w nastrój
poezja tkwi tam nawet w palącym się papierosie
wszyscy łykają co im podaje
zakonspirowane obrazy smarują masłem i piszą - zasmakowałem
- wysokie loty 

 

próbuję myśleć jak inni którzy wzięli swoją część
z publicznej rozbiórki zadowolenia
by nie ośmieszać się z niewiedzy
krytyką odwiedziona od polityki piszę chłam
i jestem cicho


a niech sobie rośnie popularność "Skrzypka na dachu"
wkrótce i tak wszyscy usłyszymy gdy nam zagra

ale zupełnie inaczej to zabrzmi niż z Opola odgrzany kicz
a co mi tam

 

dopóki net jeszcze jest darmowy
szacunek do niego jest jak do przystanku PKS w zapadłej wsi
już niedługo temu co za dużo plecie zamkną usta
teraz tańczę ze wszystkimi rodo-taniec ze zgodami
trzymając się kurczowo portalu
i jestem cicho

 

sprzeciw góry już wyraźnie przysiadł
więc siedzę i biernie patrzę
co mi tam Polin
czy igrzyska wyborcze
publikuję tylko dla własnej satysfakcji

poeta chłamu nie ometkuje

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Usunięto 5 komentarzy
przysłano: 15 czerwca 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca