Błyskotka

Avlis Murer

Nadal jeszcze niewyklute stworzenie, 

rzucone w wir milczenia. 

Czujesz te łańcuchy na skrzydłach? 

Pióra posklejane?  

W głowie wciąż błyska wolność. 

 

Wróć do jaja, stworzenie. 

Wróć, skąd przybyłeś. 

Za cenę ciemnego nieba 

i rychłego upadku 

nie warto próbować.  

Tak mówią.  

 

W głowie wciąż błyska wolność.  

A co, jeśli polecisz? 

 

Avlis Murer
Avlis Murer
Wiersz · 16 czerwca 2020
anonim
  • Mithril
    ...tiaaaaa

    · Zgłoś · 4 lata
  • marzena
    co raz bardziej mnie wciąga...coś w nim uskrzydla :)

    · Zgłoś · 4 lata
  • Avlis Murer
    Dzięki Marzeno, za Twój wzrok :)

    · Zgłoś · 4 lata
  • marzena
    /nadal jeszcze niewyklute stworzone
    rzucone w wir milczenia (czegoś tu brakuje)

    czujesz te łańcuchy na skrzydłach
    pióra posklejane

    w głowie wciąż błyska wolność
    wróć do jaja, stworzenie

    wróć skąd przybyłeś
    za cenę ciemnego nieba

    i rychłego upadku

    nie warto próbować
    tak mówią

    w głowie wciąż błyska wolność
    a co, jeśli polecisz/

    · Zgłoś · 4 lata
  • marzena
    /w głowie wciąż błyska wolność
    wróć do jaja, stworzenie/ zastanowiłabym się nad tym jajem, może
    wróć do jądra, nie też głupio
    gameta?
    synonimy, synonimy, słownik :))

    może inny tytuł? hm...tylko jaki?

    · Zgłoś · 4 lata
Usunięto 1 komentarz