Teraz jest czas na rogate młode ślimaki
na niebezpiecznej ścieżce tupią też jeże
i stare rozumy dokądś się spieszą
jest coraz ciemniej
mówią już jesień
słowa jak suche liście spadają
i szeleści kaskada niewybrednych
ile etykiet pokryła potulność
przytulamy te jeże bo są zabawne
takie myszo-kaktusy
a pająk...no cóż