Literatura

słup ogłoszeniowy (wiersz)

Yaro

oblepiony z każdych stron
okrągły kształt
walec zawsze walcem jest

 

wiadomości jednak mniej niż w tvn
nie boli głowa od natłoku reklam
ścieku bzdur wiadomości pogodowych

 

jakby pogoda miała wpływ
na moje plany
na dziś na jutro


wczoraj byłem pijany

pachniało jaśminem
raczyłem się winem


zaniedbany obok słupa zachwiany

słup ogromny
złapałem go w pół
nic nie mówił
gdy już leżałem

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 18 czerwca 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca