a kiedy oni przyjdą
jeżeli oni przyjdą
czy jeszcze będę
miejsce zostanie na miejscu
wszystkie drzwi zamknięte
kiedy słychać kroki
udaję że umiem się bronić
liście szumią za głuchym oknem
noce jak opuszczone domy
wygasłe ogniska
fortepian jest szaleństwem
sąsiad skurwysyn
nie potrafi zrozumieć
że cisza zabija najszybciej
można udawać sen
między poddaszem a parterem
tysiące oziębłych schodów
raz w górę raz w dół
do sklepu za rogiem
trzeba przebić się przez słońce
lampka na biurku
jest ostatnią przyjaciółką
kocham ją dozgonnie
https://www.youtube.com/watch?v=6xcOZghoZZY