Literatura

Układ podwójny (wiersz)

Konrad Koper

Planety noszące imiona żywiołów,

obracają się wokół nas.

Mają prędkość zawrotną.

 

Na nich jest :

jasno- ciemno, gorąco- zimno…

 

Choć zdwojona została nadzieja,

nikt nie potrafi podać trafnego horoskopu.

 

 

 

 

 

 


wyśmienity– 3 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 21 czerwca 2020, 12:36
Dlatego już nie czytam horoskopów. Ale nadal szukam podpowiedzi...
/jasno- ciemno, gorąco- zimno…/ te zmienności są cudowne, tak chyba wygląda prawdziwe życie, na ziemi, na innych planetach. Konrad naprawdę wspaniały tekst!
Dziękuję.
M.
16 lipca 2020, 00:53
popłynąłeś...

szkoda że ELEMENTY
czyli żywioły w rozsypce
przysłano: 21 czerwca 2020 (historia)

Inne teksty autora

Piekło
Konrad Koper
Misja
Konrad Koper
Pierwszy wykład
Konrad Koper
Poezja nieraz …
Konrad Koper
Logiczna baśń
Konrad Koper
Kula…
Konrad Koper
Orzeł
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca