Literatura

mniej znaczy więcej (wiersz)

Marzena

wystarczy jedna noc
z tobą
może dwa poranki
niech nam nie życzą szczęścia

wyspy Sainte Anne i świeżej pościeli
zatopimy myśli
w próżni
na huśtawce pomachamy stopami
i nigdy nie dotkniemy ziemi

niby nietykalni a jednak
rano zrobię kawę
gorący zapach rozleje się

do dwóch filiżanek


zapomniałam ty wolisz w kubku
tym z pękniętym uszkiem


zabawny poszczerbiony
zachwyca swoją bezradnością
czekam aż wstaniesz

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 24 czerwca 2020, 21:50
Dziękuję Konrad ;-) szukam jakiejś muzyki, melodii do tej kawki ;-)
przysłano: 24 czerwca 2020 (historia)

Inne teksty autora

może dzisiaj
marzena
M
marzena
linie papilarne
marzena
Mendoza
marzena
jaskółki c.d.
marzena
Jaskółki
marzena
– mein schatz
marzena
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca