Wiersz z serii Boski Chór:
TYMONIUSZ RZECE:
NOC TWOJEJ POEZJI
.. ja usiadłem po cichutku parapetem,
Są marmury bieli czerni czerwień gwiazdy,
Dziś przysiadłem obok ciebie więc nie zmoknę
za okienny, zaokiennym parapetem
kandelabry… kradnę ciebie tajemnicą
praw nagości – czasem sennie czasem zasnę
ale zawsze, siedząc cicho parapetem
noc podziwiam, tak zaprawdę i nad podziw
Zanim zaśniesz, ja kandelabr świec rozświetlę
Namiętnością, będę twoją wypełniony
I zagaszę, świec kandelabr w krajobrazy
Będąc tobą, cały tobą nasycony
Zanim zaśniesz…
Z serii Boski Chór ja i 6 Pań, napisaliśmy razem około 800 wierszy w ciągu 2 lat. Paniom poetkom serdecznie dziękuję.