Literatura

Lewactwo szczytuje (wiersz)

Cytra

 

aseksualni - zaczęła się mitoza
na portalu medycznym Healthline gdzie dzieje się tyle cudów
sugerują by słowo wagina zastąpić zwrotem przedni otwór
powoli człowiek przestaje być stworzeniem Bożym

walczą
by rodzicielstwo nie było przypisane do dwóch różnych płci
chcą stać się własnym produktem i rodzić dzieci bezpłciowe
ale jest dylemat - nie mają macicy

gdzie będą trzymać swojego embriona z tęczowymi genami
w pudełku albo wymyślą pączkowanie
mój mama i moja tata będzie mówił nowy malec

poziom ich zidiocenia staje się podobny jak u nas
wtrącił się kot dziwak z Cheshire
pomyśleliście co by było
gdyby zdarzył się cud i doszliby znowu do władzy
wtedy wszyscy wylądują w otworze tylnym
rzecz jasna

czy ta gawęda jest prawdziwa?
jest coś w niej
ale czy wniesie coś do życia
ktoś już dawno obraz świata nam wykrzywił
w naszej krainie czarów

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 26 czerwca 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca