miejsca jak inne światy
labirynty ścieżek i piwnic
gdzie wszyscy się znają
a tajemnice bywają głębsze
od przestrzeni i powietrza
można żyć w milimetrach
nawiedzone poetki mieszają
farby i lakiery
mają swoje haki na gałęzi
dobrze że niczego nie trzeba
wydrążony pień ukrywa ciało
przesącza nieśmiertelność