zaklęcia

Jacek JacoM Michalski

miejsca jak inne światy

labirynty ścieżek i piwnic

gdzie wszyscy się znają

a tajemnice bywają głębsze

od przestrzeni i powietrza

można żyć w milimetrach

 

nawiedzone poetki mieszają

farby i lakiery

mają swoje haki na gałęzi

dobrze że niczego nie trzeba

wydrążony pień ukrywa ciało

przesącza nieśmiertelność

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 27 czerwca 2020
anonim