Literatura

Nie obowiązek (wiersz)

Scurvy

Na tym świecie są miliardy ludzi, oni żyją i umierają za idee i nie tylko

Lecz niektórych z nich życie nudzi, tworzą rzeczy pozostając z nami krótko 

Dumnie idą przed siebie nie patrząc gdzie, w myśli mając tylko pytanie "po co?"

Tworzą systemy i teorie, których nikt z nas nie chce się nawet uczyć

Oni nam mówią jasno żebyśmy nie szli za nimi, chcą żebyśmy po prostu byli

Poświęcają dumę, szczęścia i miłości 

Żebyśmy mogli powstrzymać się od tych strasznych intelektualnych przykrości

Stoją z ręką wzniesioną w książkach do historii, pozwalając trzymać się własnych kości

Pokazując swoim życiem, poprzez cierpienie i odpusty

Że nie ma nic poza naszym własnym życiem

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 27 czerwca 2020 (historia)

Inne teksty autora

Tak to bywa
Scurvy
Beton
Scurvy
Oh, poeci
Marcin Bartkowski
Zmęczenie
Marcin Bartkowski
Świadomość społeczna
Nic ciekawego

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca