Literatura

Pragnę wiedzieć (wiersz)

abc

 

Dawidzie Hershcopf

(czy nie owo pragnienie jest mottem szkoły)

ciekaw jestem jak się czułeś

nauczycielu sztuki z Bentley School

gdy ukradłeś mi rok pracy

a teraz pod murawą spoczywasz znużony

i wiatr Cię owiewa daleko od domu

bo w Rolling Hills Memorial Park

podróże masz już za sobą

w Europie Ameryce Południowej i gdzie tam jeszcze

gdzie byłeś i spotkałeś takich jak ja

w miejscach na wskroś przesiąkniętych komercją

jak to jest oszukać kogoś

i śmiać się do rozpuku że łyknął gość coś

gdy kustosz sztuki ludowej

w San Francisco powiedział Ci że utrafiłeś bingo

gdy kradnie się nie przedmiot

a nadzieję na odmianę losu

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
marzena
marzena 1 lipca 2020, 01:42
Odpuść, każdy w życiu spotyka gada.
Pytanie?
Czy to nas zabije?
Co w nas zabije?
Czy wzmocni?
Wyostrzy zmysły, węch, wzrok.
Później już nikt nie ruszy. Później każdy będzie pytał, czy ... no właśnie, później trafiamy na następnego. ;-)
Rada, no jest rada.
Czasem tak wielki ból
sprawia spojrzenie prawdzie w oczy
by zorientować się po kryjomu
kto mieszka z nami w domu
czy jego oczy, usta i serce
nie są kolejnym kłamliwym wersem.
Pozdrowienia.
Figa
Figa 1 lipca 2020, 23:39
Ale gniew.
abc
abc 2 lipca 2020, 05:01
Rzecz odległa w czasie wiec odpuszczane dawno, co nie oznacza że poeta nie powinien pamiętać.

Monodram, a nie gniew, niech się wstydzi ten co robi, nie ten co widzi.
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 30 czerwca 2020 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca