Pragnę wiedzieć

abc

 

Dawidzie Hershcopf

(czy nie owo pragnienie jest mottem szkoły)

ciekaw jestem jak się czułeś

nauczycielu sztuki z Bentley School

gdy ukradłeś mi rok pracy

a teraz pod murawą spoczywasz znużony

i wiatr Cię owiewa daleko od domu

bo w Rolling Hills Memorial Park

podróże masz już za sobą

w Europie Ameryce Południowej i gdzie tam jeszcze

gdzie byłeś i spotkałeś takich jak ja

w miejscach na wskroś przesiąkniętych komercją

jak to jest oszukać kogoś

i śmiać się do rozpuku że łyknął gość coś

gdy kustosz sztuki ludowej

w San Francisco powiedział Ci że utrafiłeś bingo

gdy kradnie się nie przedmiot

a nadzieję na odmianę losu

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
abc
abc
Wiersz · 30 czerwca 2020
anonim
  • abc
    Rzecz odległa w czasie wiec odpuszczane dawno, co nie oznacza że poeta nie powinien pamiętać.

    Monodram, a nie gniew, niech się wstydzi ten co robi, nie ten co widzi.

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • Figa
    Ale gniew.

    · Zgłoś · 4 lata temu
  • marzena
    Odpuść, każdy w życiu spotyka gada.
    Pytanie?
    Czy to nas zabije?
    Co w nas zabije?
    Czy wzmocni?
    Wyostrzy zmysły, węch, wzrok.
    Później już nikt nie ruszy. Później każdy będzie pytał, czy ... no właśnie, później trafiamy na następnego. ;-)
    Rada, no jest rada.
    Czasem tak wielki ból
    sprawia spojrzenie prawdzie w oczy
    by zorientować się po kryjomu
    kto mieszka z nami w domu
    czy jego oczy, usta i serce
    nie są kolejnym kłamliwym wersem.
    Pozdrowienia.

    · Zgłoś · 4 lata temu
Usunięto 1 komentarz