wyjście a

Jacek JacoM Michalski

czarne strugi płyną

spod zasp namokłego popiołu

w budynku bez okien

przy ognisku ze starych kartonów

pieką tłuste szczury

głodni światła pielgrzymi

 

zastawili imiona wszystkich bogów

 

taka bajka wprost z ekranu

może przyjść do naszych dzieci

kiedy dufni w potęgę słowa

zapomnimy że ręce są do pracy

a budować trudniej niż kłamać

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 1 lipca 2020
anonim
  • marzena
    Raczej niewiele się zmieni, może...

    · Zgłoś · 4 lata
  • Mithril
    "przy ognisku ze strych kartonów
    pieką tłuste szczury
    głodni światła pielgrzymi"

    ..tylkoto - i lyterufke popraw

    · Zgłoś · 4 lata