koktajl mołotowa

Jacek JacoM Michalski

kiedy spadają gwiazdy

zapominamy

jakby sen zamykał okna

w miejscach bez imion

pod wiaduktami do

jakiegokolwiek jutra

 

przechodzimy nieodwołalni

 

oddajemy to całe nic

pragnąc błysków odbitych

od szklanych paciorków

 

tracimy teraz na darmo

nigdy tutaj i zawsze tam

albo zupełnie odwrotnie

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 3 lipca 2020
anonim