mucha w słoiku

Jacek JacoM Michalski

zapomniane place zabaw

gdzie nagrobki i huśtawki

pokazują różnice między tym

czego nie było i czego nie będzie

przystępują do nas dni niedościgłe

 

nie oglądaj się

 

myślisz że dotyk jest odpowiedzią

brzydcy nie udają piękna

niosą swoje brzemię

 

pojedynczość chwil

otwieramy dziwne miejsca

na naszą zwyczajność

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 5 lipca 2020
anonim
  • marzena
    więcej optymizmu, bo już nawet muchy umierają ;-)
    rycne też opadają, zwyczajność - srajność ;-)

    /zapomniane place zabaw

    gdzie nagrobki i huśtawki

    pokazują różnice między tym

    czego nie było i czego nie będzie

    przystępują do nas dni niedościgłe/

    wywal to, zobacz jak pozostałe słowa wiele mówią, a ty wykładasz filozofię, a ludzie są już zmęczeni, mogą pomyśleć, owszem - tylko litości ile można? wybacz...

    · Zgłoś · 4 lata
  • Cytra
    Mucha z tytułu złapała się w pułapkę
    lecz inny słoik co ma muchy w nosie

    gdyby nie uwierała go w bucie słoma
    zapomniałby skąd w świat wyruszył

    nie ogląda się za siebie zawzięty
    pieniądz tłumi odruch sumienia

    dziś pan z miasta tupet i pycha
    a muchy jak muchy nie popuszczają

    obsrywały i obsrywają

    · Zgłoś · 4 lata
  • Jacek JacoM Michalski
    niektórym się wydaje
    że ich prawda jest lepsza
    od wszystkich prawd
    taki sort nad sorty
    rzucają stygmatami
    jak kamieniem
    a dusze robaczywe
    od półprawdy

    · Zgłoś · 4 lata