plamy zostają na długo

Irena Świerżyńska

żaden dywan nie przykryje

nie zaleczy ran

brudny dotyk dreszcz przeszywa

czarna noc

 

to nie tak

 

duży

straszny

lot spętany dziecko krzywdzi

duszę gasi

 

tyle tego

było

czy wystarczy krat

 

czy dalej -  cicho - sza

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
Irena   Świerżyńska
Irena Świerżyńska
Wiersz · 8 lipca 2020
anonim