krasnoludki

Jacek JacoM Michalski

ziarna piachu tylko tyle

za oknem na cudzych rękach

przejechana stacja

powiedz dzieciaku czego jeszcze

nie próbowałeś

 

uciekaj

 

zanim dorośniesz stracisz złudzenia

doberman rwie się z łańcucha

nie ma spełnionych obietnic

są skrawki nieba

 

zwykłe dni mogą być spełnieniem

jeżeli takie znajdziesz

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 9 lipca 2020
anonim
  • marzena
    /za oknem, na cudzych rękach ziarna piachu
    przejechana stacja, tylko tyle

    - czego jeszcze nie próbowałeś?
    dzieciaku

    uciekaj, patrząc pod nogi dorośniesz
    stracisz złudzenia

    nie ma spełnionych obietnic
    są skrawki nieba

    zwykłe dni mogą być spełnieniem
    jeśli takie znajdziesz/

    Jak zwykle zero nadziei, coś tam się tli, ale słabiutko ;-)

    · Zgłoś · 4 lata
  • marzena
Usunięto 1 komentarz